La mestra i activista de l'Alta Cerdanya, Monique Guerrero, ha estat nomenada aquest diumenge Cerdana de l'Any 2019. Una edició, la 34a, que no ha tingut acte públic, degut a la situació de pandèmia per la Covid-19. Guerrero ha obtingut un ampli suport, tant en el vot popular com el del jurat del certamen, per davant dels altres dos finalistes: el doctor Enric Subirats i la Colla Castellera de Cerdanya.
Des de l'institut d'Estudis Ceretans han destacat la trajectòria de la guardonada.

El certamen ha obtingut enguany 756 vots de veïns i veïnes de l'Alta i la Baixa Cerdanya, que han votat exclusivament a través del correu de l'organització. Com en la passada edició, aquests vots han suposat el 50% de la decisió final.

El Cerdà de l'any va néixer amb la voluntat de distingir aquelles persones o entitats que treballen desinteressadament per la comarca, tot contribuint a la promoció de la cultura i la llengua catalanes.
Com hem dit, la celebració del certamen havia de tenir lloc aquest diumenge a Bolvir. Des de l'organització ja han comunicat que l'acte es farà l'any vinent, juntament amb la proclamació del guanyador-a del Cerdà de l'any 2020.

Parlen al vídeo: TOMÀS TORRENT, PRESIDENT INSTITUT ESTUDIS CERETANS