Una imatge d'un passeig 10 d'abril de Puigcerdà molt diferent a la que hi acostuma a haver el dia de Sant Jordi. Ni parades, ni roses, ni llibres i pràcticament ningú al carrer. La covid-19 ha obligat, també, a ajornar aquesta festa tan arrelada al país.
Malgrat les vendes no han estat, ni de bon tros, com acostumen a ser aquest dia, els llibreters i floristes de la vila han fet esforços per poder oferir els seus productes i serveis. És el cas de la llibreria Viladesau, que ha obert la persiana tot respectant les mesures de protecció. Per la situació de pandèmia s'han publicat menys novetats i, els llibres que sí han sortit al mercat, s'han trobat amb problemes de distribució.

Aquest establiment també s'ha adherit a la campanya 'Llibreries Obertes.cat' per tal de satisfer les comandes dels clients un cop tot torni a la normalitat.

Al llarg del matí, s'han vist forces compradors esperant el seu torn davant la llibreria. On no s'ha vist cua és a les floristeries, que han optat per vendre roses a domicili.
La situació actual no ha permès celebrar aquest vespre la proclamació dels guanyadors dels Jocs Florals de Cerdanya, que des de fa 37 anys es celebren a Alp. Ni tampoc s'ha presentat el llibre dels guanyadors del Premi Literari Vila de Puigcerdà 2019. Ambdós actes han quedat ajornats per més endavant.

Parlen al vídeo: LOURDES VILADESAU, LLIBRETERA