La Federació de Cavall Pirinenc Català (FECAPI) vol aportar el seu granet de sorra en la situació actual. Per això donarà 175 quilos de carn de poltre a hospitals i residències de les comarques pirinenques. Per fer arribar el producte als centres, la federació contactarà amb les associacions comarcals ramaderes.
Des del sector sempre han remarcat que la carn de poltre és rica en omega 3 i ferro, tal com demostren estudis científics. D'aquesta manera, la federació vol contribuir també a la lluita contra la covid-19 amb el lliurament d'una carn molt indicada per als casos d'anèmia, persones de salut delicada i dones embarassades.
La carn de poltre que es distribuirà prové del Cavall Pirinenc Català (CPC), una raça càrnia reconeguda per la Generalitat des de l'any 2008. Les eugues, poltres i cavalls pasturen de juny fins a octubre a prats d'alta muntanya contribuint a la conservació dels paisatges naturals. Des de 2008, any en què es va fundar la FECAPI, els ramaders d'equí CPC dels Pirineus estan units en 7 associacions: Alt Urgell, Alta Ribagorça, Cerdanya, Pallars Jussà, Pallars Sobirà, Ripollès i Vall d'Aran. La federació agrupa 430 ramaders i produeix anualment uns 3.000 poltres.