L'itinerari formatiu específic per a joves amb discapacitat intel·lectual lleu o moderada començarà el curs vinent a l'Institut Joan Brudieu. L'any passat la Generalitat va descartar l'IFE a LA Seu d'Urgell perquè no va trobar un centre on impartir les classes.

La formació encara no està definida. Pot ser un dels tres itineraris que s'ofereixen IFE a Catalunya: auxiliar en Cura d'Animals i Espais Verds, Auxiliar en Vendes i Atenció al Públic i Auxiliar en Manteniment d'Instal•lacions Esportives.

La formació era fins ara inexistent al Pirineu, i està adreçada a joves entre 16 i 20 anys.

El ple de l'Ajuntament ja va aprovar el passat mes de març una moció de Compromís per instar el departament d'Educació a fer les gestions necessàries per posar en marxa a la ciutat aquesta formació. L'equip de govern va informar que les converses estaven molt avançades i que hi havia diverses possibilitats per a fer efectiva la implantació de l'IFE a La Seu.

Parlen al vídeo: NÚRIA TOMÀS, REGIDORA D'ENSENYAMENT DE LA SEU D'URGELL