Les entitats ecologistes Ipcena, Fapas, SEO Birdlife i la ONG francesa Fons d’intervenció Ecopastoral demanen una segona necròpsia de l’ós Cachou , ja que no descarten una mort per un possible enverinament, per l’expressió facial de l’animal quan va ser trobat.

Tot i que s’ha volgut deixar clar que no es diu que tingui a veure amb la dosi de condicionament químic aversiu administrada la tardor passada per frenar els atacs a cavalls.
Es demana que la necròpsia es faci el més ràpidament possible i disposar de la informació però també demanen un segon estudi.

Esperaran als resultats per decidir si hi ha fets que transgredeixen la legalitat. D’altra banda, s’ha tatxat d’invenció que l’ós caigués per un desnivell de 40 metres sense trencar-se res i s’ha remarcat que és molt poc corrent que un ós mori en una baralla entre óssos.
Les entitats ecologistes de les dos bandes del Pirineu fan front comú per vetllar que es preservi la biodiversitat del territori.

Parlen al vídeo: ROBERTO HARTASANCHEZ, PRESIDENT DE FAPAS - JOAN VÁZQUEZ, PORTAVEU IPCENA-EdC