El president del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, Miquel Sala, ha assumit el mea culpa en la gestió del de l'expedient de regulació transitori d'ocupació a l'empresa pública IAUSA. Quan la generalitat va decretar tancar els centres educatius per la crisi sanitària, Sala de manera unilateral va anunciar un ERTO a la plantilla de IAUSA; entitat que gestiona el servei de menjador escolar. Una decisió que no va agradar a Esquerra, soci de govern de l'ens comarcal. Posteriorment, el Departament d'Educació va explicar que assumia la part dels costos fixos dels contractes i el president del consell va fer-se enrere amb l'ERTO.

Tres setmanes després, a principis d'abril el consell comarcal va presentar un expedient de regulació. I Educació va comunicar que abonarà el 30% de sou que haurien perdut els treballadors dels menjadors escolars.

En el context d'estat d'alarma per la COVID-19, les eleccions parcials per a la representació sindical de l'empresa IAUSA s'han aturat. Pel que en el moment d'aplicar-se l'ERTO, IAUSA només compta amb un representant, dels tres que havien iniciat el mandat sindical.

Parlen al vídeo: MIQUEL SALA, PRESIDENT DEL CONSELL COMARCAL DE L'ALT URGELL - SERI PARRAMON, CONSELLER D'ESQUERRA REPUBLICANA - CARLOTA VALLS, CONSELLERA COMPROMÍSXPIRINEU