El consell comarcal de l'Alt Urgell ha aprovat el pla de contractació per a l’any 2020 amb l'abstenció de CompromísXPirineu. El pla preveu obres, serveis i encàrrecs de gestió amb mitjans propis a Iniciatives Alt Urgell, S.A. També els plans inversions que consten als pressupostos aprovats al mes de febrer. Així com les contractacions del subministrament d'altres serveis com telecomunicacions, veu i dades i energia elèctrica.
En el plenari d’aquest abril, s’ha ratificat l'ajut amb l'Agència Catalana de l'Aigua per a la reanualització de l'atorgament de millores de tractament de fangs corresponent a l'any 2019. L'any anterior l'ACA va atorgar una subvenció de 250.000 euros per al tractament de fangs de l'EDAR de Montferrer. D'aquest import. 49.000 euros no es van emprar, pel que el consell demana traslladar la diferència l'any 2020, per a la seva reinversió.
Sobre qüestions de medi ambient i a la sostenibilitat, també s'ha donat llum verda al conveni amb l'Ajuntament de la Seu d'Urgell per a les obres del col•lector de Castellciutat. El consistori alt urgellenc posa a disposició del consell comarcal el projecte de reforma del col•lector.