A diferència d'altres residències de gent gran on la Covid-19 ha acabat amb la vida de molts avis i àvies, les dues residències de Cerdanya, la de Puigcerdà i la de Bellver, es mantenen sense casos de coronavirus. Des de l'inici de la pandèmia, els dos equipaments han seguit un protocol de seguretat molt estricte per tal de protegir els residents. Només hi pot accedir els treballadors que prèviament es sotmeten a una desinfecció general i també se'ls controla l'estat de salut. A més, dins les residències es mantenen les distàncies se seguretat entre els avis i avis en els espais comuns, com ara al menjador. Les visites externes dels familiars i amics es van suspendre a l'inici de la crisi i només es pot contactar per telèfon o a través de dispositius electrònics.
Tot aquest protocol ha donat els seus fruits i, a hores d'ara, no s'ha registrat cap contagi. Des de l'ajuntament de Bellver han elogiat la feina que fan les treballadores i els treballadors sociosanitaris.

A l'agraïment pels esforços que aquests dies fa el personal de les residències cerdanes, també s'hi han sumat familiars, institucions i la població en general.
En el cas de la residència sociosanitària de Puigcerdà, que gestiona la Fundació Hospital de Puigcerdà, actualment hi ha 110 usuaris, entre els avis i àvies i les persones ingressades a l'àrea de convalescència.

Parlen al vídeo: XAVIER PORTA, ALCALDE DE BELLVER DE CERDANYA