Des de l'Arxiu Comarcal de la Cerdanya han iniciat una campanya de recollida de materials per documentar l’experiència col·lectiva que estem vivint amb la crisi del coronavirus. La informació que es reculli sobre el confinament, la malaltia, la solidaritat, l’angoixa per la situació econòmica o la buidor dels espais públics ajudarà a formar una memòria social de la pandèmia a la comarca.
Els arxius públics, en tant que institucions que tenen per objectiu la preservació i custodia de la memòria col·lectiva, engeguen aquesta iniciativa per tal que, en el futur, es pugui disposar d’una memòria social directament construïda per la ciutadania i no només per la documentació administrativa i pels mitjans de comunicació.
Qualsevol persona que vulgui aportar la seva experiència personal ho podrà fer. Es demanen documents analògics i digitals, textos personals, fotografies i vídeos vinculats a Cerdanya. El material s'ha d'enviar a l’adreça accerdanya.cultura@gencat.cat de l’Arxiu Comarcal cerdà.
Si es tracta de documents analògics, es podran portar a l’Arxiu (Passeig 10 d'Abril, 2, 2n. Puigcerdà) un cop acabat el confinament.