Des de l'inici de l'estat d'alarma el 13 de març i fins aquest dijous han nascut nou infants a l'hospital de La Seu d'Urgell. En la situació de crisi sanitària pel coronavirus, el protocol del centre no permet que les mares estiguin acompanyades en el moment del part. Una mesura que no veu amb bons ulls el col•lectiu Endavant Alt Urgell. Tampoc CompormísXLa Seu, que ha demanat a l'equip de govern que es vetllin pels drets de les dones en el moment del part. I reclamen que els malalts COVID-19 ingressats a l'hospital puguin ser visitats per almenys un familiar amb les mesures de protecció adients.

El president de la fundació sant Hospital, Jordi Fàbrega, ha afirmat que les decisions que es prenguin s'han de basar en criteris tècnics.

Si no hi ha complicacions, les mares reben l'alta de manera precoç, abans de les 6 hores. Els nounats es reuneix amb la família, i els controls de seguiment postpart es realitzen als domicilis.

Parlen al vídeo: CARLOTA VALLS, REGIDORA COMPROMÍSXLASEU - JORDI FÀBREGA, ALCALDE DE LA SEU D'URGELL