L'Ajuntament de la Seu d'Urgell ha celebrat aquest dimarts a la tarda el primer ple telemàtic de la història. L'activitat municipal no s'ha aturat per la COVID-19 i la sessió ordinària del mes d'abril s'ha realitzat per videoconferència.
El consistori disposa d'un milió 700 mil euros per pal·liar els efectes del coronavirus.

Aquesta quantitat s'ha obtingut de la liquidació del pressupost del 2019 que ha comportat la modificació del crèdit de caràcter obligatori i voluntari.

CompromísXLaSeu ha donat suport a la modificació de crèdit de caràcter voluntari. I s'ha abstingut en la modificació de caràcter obligatori. Pel que fa a la CUP, s'ha abstingut en les dues modificacions per garantir la governabilitat en la situació de crisi pel coronavirus.

Encara que el romanent de tresoreria és positiu, hi ha desequilibri financer, pel que s'incompleix l'objectiu d'estabilitat pressupostària. En conseqüència, s'ha d'elaborar un pla econòmic i financer per dos anys però queda suspès per l'estat d'alarma.

Parlen al vídeo: JORDI FÀBREGA, ALCALDE DE LA SEU D'URGELL - FRANCESC VIAPLANA, VICEALCALDE DE LA SEU D'URGELL - ÒSCAR ORDEIG, REGIDOR DE COMPROMÍSXLASEU - XÈNIA ANTONA, REGIDORA DE LA CUP LA SEU