Prop d'una quarantena d'establiments de Cerdanya es mantenen oberts durant l'estat d'alarma, per tal de garantir aliments i serveis bàsics als veïns i veïnes. El Consell Comarcal ha elaborat un llistat amb tots els negocis oberts, tant dels pobles més grans com Puigcerdà, Bellver o Llívia, com de la resta. Així, s'hi poden trobar farmàcies, forns de pa i pastisseries, supermercats, carnisseries, perruqueries o papereries. El llistat inclou l'horari, el número de contacte i informació d'interès, com ara si ofereixen servei a domicili, una de les demandes més habituals aquests dies.
El petit comerç viu amb incertesa la situació actual i amb pocs ingressos, i molts, estudien diferents opcions per tirar endavant. Tant des de l'ens cerdà com d'altres organismes i entitats es demana el consum dels productes de proximitat sempre que es pugui i donar suport als comerciants locals.