La CUP de la Seu d'Urgell ha posat sobre la taula la reobertura del mercat municipal de la ciutat. Per a la formació cupaire es tracta d'un exercici de sobirania alimentària i que es pot dur a terme garantint totes les mesures de seguretat.
El grup anticapitalista ha explicat que compta amb el suport de la Generalitat atès que el govern ha donat indicacions i protocols per respectar les mesures de protecció i evitar aglomeracions en aquesta tipologia de comerç.
La CUP ha defensat que mantenir aquests punts de venda de proximitat té avantatges en l'àmbit de la salut i de la seguretat perquè és més fàcil garantir la distància entre les persones que en espais comercials tancats.

També afirmen que reobrir el mercat és una aposta per la distribució d'aliments de proximitat i de qualitat.

La decisió de la CUP de la Seu d'Urgell té en compte les mesures de seguretat del PROCICAT i la Direcció General de Protecció Civil sobre Mercats municipals; les indicacions del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació i les propostes de sindicats agraris.

Parlen al vídeo: XÈNIA ANTONA, REGIDORA DE LA CUP LA SEU