Les residències de gent gran Centre geriàtric del Pirineu a la Pobla de Segur i la Residència Sant Antoni a Vielha són els dos centres de la Regió sanitària de l’Alt Pirineu i Aran on el departament de Salut ha començat a fer testos ràpids de Covid-19. Els testos s’han començat a utilitzar aquest dilluns per part dels professionals de l'atenció primària. Bàsicament es fan testos a usuaris i treballadors que no hagin donat positiu prèviament en un test PCR.
Els testos ràpids serològics volen millorar l’organització interna dels centres per evitar la propagació del virus. Tot i que les proves negatives requeriran una confirmació per PCR.
Els testos ràpids es basen en la resposta immunològica del pacient i s’obté el resultat en 20 minuts, mentre que les proves PCR, que són més fiables, el resultat tarda entre 4 i 6 hores i s’ha d’analitzar en laboratori.
La regió sanitària de l’Alt Pirineu i Aran ha rebut 1.400 proves ràpides que, de moment, s’estan fent al Centre geriàtric del Pirineu i a la Residència Sant Antoni però es faran progressivament a la resta de centres residencials que hagin registrat algun cas positiu. De la resta de la demarcació de Lleida també s’han començat a fer proves a la Residència d'Avis Vall d'Àger i a la Residència La Fuliola i Boldú.