CompromísXLaSeu ha proposat ajuts d'entre 1.000 i 2.000 euros a autònoms, comerços i petits empresaris de la Seu d'Urgell. És una de les mesures que planteja el grup de l'oposició per fer front a les conseqüències econòmiques i socials provocades pel confinament.
Per accedir a aquests ajuts econòmics suggereixen un sistema de puntuació en funció de variables com el descens en la facturació, l'obligació de tancar l'activitat, l'existència de despeses fixes i treballadors a càrrec i l'antiguitat.
Compromís també demana a l'equip de govern destinar un fons extraordinari d'urgència social i econòmica dotat amb un mínim d'un milió d'euros. Assenyalen que el fons ha de permetre implementar les diferents subvencions i ajuts en uns moments d'especials dificultats per moltes famílies i empreses. Així mateix, consideren que les ajudes s'han de donar de manera immediata i àgil.
A més, per aquelles empreses que s'han vist obligades a cessar la seva activitat i disposen de local, Compromís ha defensat l'exempció de pagament del cànon de l'aigua i ajudes pels lloguers comercials.
El grup ha recalcat als responsables del govern la necessitat de treballar activament i de forma prioritària per oferir respostes ràpides a la situació de crisi i buscar formules per reactivar l'economia després de la situació de confinament.