Sis pacients amb coronavirus continuen ingressats aquest dimarts a l'Hospital de Cerdanya, on també hi ha tres persones en observació per presentar símptomes. Dissabte passat eren 4 els pacients hospitalitzats, una xifra allunyada dels tretze positius ingressats de fa vuit dies. L'ocupació més alta es va comptabilitzar els dies 1 i 5 d'abril, quan el centre sanitari cerdà va registrar fins a 15 llits d'aïllament ocupats, entre els casos positius i els sospitosos que esperaven resultats, que van arribar a ser sis.
Des de llavors, el nombre d'ingressats ha anat disminuint i ja s'han donat 21 altes.
A través de les xarxes socials,el centre sanitari transfronterer ha volgut agrair l'esforç de tota la població però ha recordat la importància de no abaixar la guàrdia per superar la crisi sanitària el més aviat possible.
Des de l'inici de la pandèmia, a Cerdanya s'han detectat un total de 43 casos positius de la Covid-19 dels quals, 37 són catalans i 6 són de la part francesa. Dels 43 casos, 31 han requerit ingrés i s'han efectuat sis trasllats a altres hospitals, tant de Catalunya com de França.
Pel que fa al material, gràcies als tràmits que el centre sanitari realitza tant amb la banda catalana com amb la banda francesa els estocs d’equips de protecció individual són suficients.