El desconfinament parcial ha començat aquest dimarts, després d'un mes i un dia de l'entrada en vigor de l'estat d'alarma per la COVID-19. Un dels sectors que ha reprès la seva activitat és la construcció. Els operaris han tornat a la feina sempre que es garantissin les mesures de seguretat per aturar la pandèmia del coronavirus.
Per aquest motiu, les obres al túnel de Tresponts continuen aturades des de finals del mes de març segons ha informat l’alcalde d’Organyà, Celestí Vilà. Una situació similar és la que es troba a la capital alt urgellenca. Tampoc avancen les obres públiques de la ciutat. Els treballs al nou centre d'atenció primària i la millora del Camí de Sant Isidre de Castellciutat estan paralitzats de manera temporal tal com a indicat el tinent d’alcalde de territori i sostenibilitat de la ciutat, Joan Gurrera.