Com a mesura per frenar els contagis de coronavirus, diversos operaris han tancat la carretera RD33f que connecta Llívia i Estavar, a l'Alta Cerdanya. El tancament s'ha fet al passatge sobre el riu Estauja que divideix els dos termes municipals i, a la vegada, el punt fronterer entre l'enclavament i l'administració francesa.

La mesura ha estat consensuada pels alcaldes de les dues bandes de la frontera i s'ha dut a terme a la vigília dels festius de Setmana Santa. L'objectiu és evitar desplaçaments de persones no autoritzades.

Així doncs, els vehicles que, per necessitat, hagin de desplaçar-se per aquest punt hauran de desviar-se fins a Ro, on s'agafa la carretera neutral que arriba a Puigcerdà i on, recordem, hi ha control policial a la frontera. Aquest és l'únic pas que es manté obert. La resta de camins secundaris fronterers continuen tancats, com el d'Age i Palau de Cerdanya, el de Puigcerdà i Ur o el de Llívia i Angostrina.

Parlen al vídeo: LAURENT LEYGUE, ALCALDE D'ESTAVAR