La Fundació Sant Hospital de la Seu d'Urgell ha iniciat aquest dimecres la realització de proves de PCR per detectar el coronavirus a pacients des de l'exterior de l'equipament. Segons el centre hospitalari, els controls a l'exterior es duen a terme sense que la persona atesa hagi de baixar del cotxe. Només en aquells casos indicats per epidemiologia, tot seguint els criteris del Departament de Salut i amb l'objectiu de minimitzar riscos i adequar conductes.
El test PCR es coneix com la reacció en cadena de la polimerasa. És una de les tres tipologies de proves que s'estan duent a terme per controlar la pandèmia del coronavirus. La PCR és la més lenta, la més cara, i la més fiable, amb una fiabilitat superior al 90%.
Aquesta prova detecta la presència del virus des de l'inici de la infecció, a través d'una mostra extreta del nas i de la faringe mitjançant un bastonet.
Aquestes proves també s'estan fent als agents de la comissaria dels mossos d'esquadra de la capital alt urgellenca, on es va detectar un brot de la COVID-19 i una desena d'agents van donar positiu. Els mossos de la Seu d'Urgell han estat un dels primers cossos de Catalunya a dur a terme els tests segons informa el diari Segre.