El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies fa un seguiment de l’evolució diària dels ERTOs presentats a Catalunya i de les persones afectades des del 22 de març.
En el cas de les comarques pirinenques, Cerdanya és que comarca que registra més expedients de regulació presentats, un total fins a dia 8 d’abril de 389 que afecten a 1573 persones. La segueix, però a força distància l’Alt Urgell, on se n’han presentat 282, amb un total de 1324 persones afectades. La Vall d’Aran també supera els 200 expedients presentats que afecten a 830 persones. Bastant per sota d’aquestes xifres hi ha les comarques pallareses. El Pallars Jussà ha registrat 165 expedients amb afectació a 495 persones i el Pallars Sobirà en suma 128 amb 368 persones afectades. I l’Alta Ribagorça és la comarca pirinenca amb menys ERTOs registrats fins al moment, 70, amb 187 persones treballadores afectades. També és la que té un nombre inferior d’habitants.
En total a les comarques de l’Alt Pirineu i Aran s’han presentat, de moment, 1243 ERTOs.