Ajuntaments i altres institucions fan grans esforços aquests dies per proporcionar material sanitari a hospitals, residencies de gent gran o establiments i serveis essencials. La situació de pandèmia fa que cada dia es necessitin grans quantitats de mascaretes, guanys, bates, gel desinfectant i altres productes, una despesa important per a les arques municipals.

Per intentar donar un cop de mà, tres joves de Puigcerdà han impulsat una campanya per recollir fons i donar-lo a l'ajuntament de la capital cerdana perquè pugui seguir adquirint aquest tipus de material. La idea inicial era aconseguir els diners i ells fer la compra directament però, per donar credibilitat a la iniciativa i perquè el consistori ja disposa de proveïdors de material sanitari, van decidir que la millor opció era fer el donatiu a l'ajuntament i que des d'allà es gestionés la compra.

El crowdfunding ha començat aquest dimecres i aquest dijous al migdia ja s'havien recollir 1180 euros, gràcies a vint-i-quatre donacions de particulars. Els seus impulsors esperen arribar als 5000 euros.

Tots aquests diners serviran, com hem dit, per adquirir més material sanitari que es distribuirà a la residència sociosanitària de Puigcerdà i a l'hospital de Cerdanya.

Parlen al vídeo: ÀDRIA MARTÍNEZ, COIMPULSOR CROWDFUNDING