Finalment, l'empresa pública IAUSA que depèn del Consell Comarcal de l'Alt Urgell aplicarà un expedient de Regulació temporal d'Ocupació davant l'aturada de l'activitat a causa de l'estat d'alarma pel coronavirus.
L'empresa ha arribat a un acord amb els treballadors. I l'ERTO afectarà la totalitat de la plantilla. Durant el període de suspensió temporal dels contractes, El Departament d'Educació abonarà el 30% de sou que haurien perdut els treballadors dels menjadors escolars.
La intersindical-CSC ha valorat positivament l'acord. Aquest sindicat ha mantingut contacte amb el consell comarcal tot i no tenir representació sindical.
Caldrà veure què passa amb el president del Consell Comarcal de l'Alt Urgell, Miquel Sala. Atès que ERC de l'Alt Urgell va demanar la dimissió de Sala, després de fer-se públic que el president tenia la voluntat d'aplicar un Expedient de regulació temporal d'ocupació al personal de IAUSA. Sala va fer-se enrere, però ara, l'ERTO es produirà amb l'acord de totes les parts implicades.