Des d'aquest dilluns no circula cap tren de la R3 entre Ripoll i Puigcerdà. Renfe ha suprimit el servei ferroviari en aquest tram per la situació actual d'estat d'alarma pel coronavirus. Segons va informar la companyia divendres, aquesta afectació es deu a l'adequació i optimització per part d'Adif dels recursos que disposa al centre de control de trànsit centralitzat i manteniment de la infraestructura.

Renfe ha establert, però, un servei per carretera per aquells viatgers que hagin de desplaçar-se entre aquestes dues poblacions. Els autobusos faran tres expedicions al dia per sentit.

En les últimes setmanes, i degut al confinament, ha disminuït significativament el nombre d'usuaris de la línia.

La línia R3 ha sumat una nova incidència aquest dilluns. La circulació ferroviària s'ha interromput unes hores entre Centelles i Manlleu per una avaria de la catenària entre Vic i Balenyà. Un tren que anava en direcció l'Hospitalet ha quedat aturat amb 11 viatgers a l'interior. No va caldre evacuar-los perquè finalment el comboi va poder retrocedir fins a Vic.