Després que l'hospital de Cerdanya alertés de l'increment d'un 20% de l'activitat per atendre persones no residents habitualment al territori, han estat molts els veïns i veïnes que han demanat respecte per als que viuen a la comarca tot l'any. Un malestar que s'ha notat i força a les xarxes socials, on molts han compartit la seva indignació en veure com, a pesar dels controls, n'hi han uns quants que han decidit passar el confinament a les segones residències. Això, han assegurat des de l'hospital transfronterer, posa en perill la població local i també la salut dels que venen, ja que el centre sanitari està preparat per atendre pacients de Cerdanya i el Capcir.

Tant des del Consell Comarcal com des de l'ajuntament de Puigcerdà reiteren la necessitat de no pujar a Cerdanya.

En circumstàncies normals la comarca es prepararia per rebre un gran gruix de visitants per Setmana Santa que, a més, gaudirien d'un bon estat de neu a pistes. La pandèmia actual, però, fa que es visqui uns situació molt diferent i, com ha passat també en les darreres setmanes, els carrers estan pràcticament buits. Hotels, restaurants, comerços i establiments d'oci hauran d'esperar més endavant per poder oferir els seus serveis als visitants.
Pel que fa a la situació de la pandèmia a la comarca, ara mateix hi ha 10 persones ingressades que han donat positiu i dues persones en observació. En total s'han detectat 38 casos de coronavirus.

Parlen al vídeo: ROSER BOMBARDÓ, PRESIDENTA CONSELL COMARCAL CERDANYA - ALBERT PIÑEIRA, ALCALDE DE PUIGCERDÀ