L'hospital de Cerdanya ha detectat, aquest cap de setmana, un increment de la demanda d'atenció per part de persones no residents al territori. Concretament, un augment d'un 20% de mitjana entre els diversos serveis. Des de l'inici de la pandèmia, el centre sanitari transfronterer va fer una crida a no desplaçar-se a les segones residències de la comarca per tal de no col·lapsar les instal·lacions, que estan dimensionades a la població habitual de Cerdanya i el Capcir. Les xifres demostren, però, que, a pesar dels controls, alguns se les empesquen per arribar a la comarca. I ho han fet, sobretot, a l'inici de la setmana Santa. Des de l'hospital insisteixen en respectar el confinament.

De moment no hi ha saturació ni a urgències ni a planta, on es disposa de 44 llits preparats per aïllar els pacients amb la Covid-19.
Les últimes dades confirmen un total de 37 casos de coronavirus a Cerdanya. Actualment hi ha 13 pacients positius ingressats i una persona en observació. Per altres patologies, hi ha 15 persones també ingressades a Puigcerdà. Això sumen una trentena de llits ocupats. Per altra banda, s'han traslladat 5 pacients amb coronavirus a altres hospital, tant de Catalunya com de França.

Parlen al vídeo: FRANCESC BONET, DIRECTOR HOSPITAL DE CERDANYA