Continua el trasllat d'usuaris de la unitat sociosanitària de la Fundació Sant Hospital de La Seu d'Urgell a l'edifici del Seminari. Aquest diumenge s'han traslladat 4 persones grans més. Pel que ja són 22 els padrins que es troben a les instal·lacions del bisbat. Es tracta d'una mesura de prevenció per evitar la propagació del coronavirus.
Les residències de gent gran són un dels focus de la pandèmia de la COVID-19. Segons dades del departament de Treball, Afers Socials i Famílies aquest diumenge a Catalunya ja són 700 padrins i padrines que han mort en residències per coronavirus. Una situació ben diferent és la dels centres geriàtrics de l'Alt Urgell, que de moment no hi ha cap cas positiu confirmat de COVID-19.

A la residència d'Oliana, una part del personal s'ha autoconfinat amb els residents, ja fa més d'una setmana segons ha assegurat l'alcaldessa de la localitat, Carme Lostao. Sobre aquesta qüestió, Losato, ha qualificat de generosa i professional la decisió dels treballadors.
Per la seva banda, l'hospital de la seu d'Urgell, hi ha 8 pacients positius de coronavirus segons ha explicat l'alcalde de La ciutat, Jordi Fàbrega. També ha informat que hi ha 193 veïns i veïnes aïllats, dels que 26 són positius confirmats.

Parlen al vídeo: JORDI FÀBREGA, ALCALDE DE LA SEU D'URGELL