El Pallars Sobirà mostra la seva part més solidària en aquests dies que tan es necessita. S’ha creat un grup de persones voluntàries que confeccionen mascaretes de forma artesanal a casa seva i amb el suport de l’Ajuntament de Sort i altres de la comarca i l’Oficina Jove es reparteixen en diferents punts.

Les mascaretes es reparteixen en bosses de dos en dos i porten un tríptic on s’explica la forma d’ús, d’esterilització, la quantitat d’hores depenent de qui la faci servir i perquè i la forma de treure-les un cop usades. Estan fetes amb roba de cotó 100%, i si bé no serveix per treballar en serveis sanitaris, sí que són una eina de prevenció de contagi.

Es recomana la col·locació de cel·lulosa entre les dos capes de roba i també l’ús de guants.

Tutorial mascaretes casolanes Tremp

Parlen al vídeo: ANNA FALGUERA, VOLUNTÀRIA MASCARETES PALLARESES