S’ha cancel·lat la representació teatral "Mur, la guspira del MNAC", que estava previst que el grup Els Comediants oferís aquest mes de maig coincidint amb l’Aplec de Mur.
La comissió organitzadora dels actes de l'Any Mur ha acordat, davant la incertesa de com i quan se sortirà de l'estat d'alarma actual, posposar fins a l'any 2021 la representació teatral. La idea és fer coincidir aquesta representació amb el cap de setmana del primer de maig, data de la celebració de l'Aplec de Mur, igual que estava previst per enguany.
Pel que fa a les entrades ja venudes, l’organització retornarà l’import. Cal recordar que s’havien programat 3 passis de l’espectacle, un pel dia 1 de maig i 2 pel dia 2 de maig.
Al llarg de l’any 2019 es van dur a terme diferents activitats per recordar i ressaltar la importància de l’arrencament de les pintures de Mur ara fa 100 anys. Fet detonant d’una campanya de salvament dels frescos i escultures romàniques del Pirineu.