La Policia Municipal de la Seu d'Urgell ha denunciat quinze persones per infringir les mesures de confinament des que es va decretar l'estat d'alarma el passat 13 de març. Catorze de les sancions han estat per circular fora dels supòsits i motius previstos en el Reial Decret. Dues sancions per desobeir les ordres dels efectius policials, una per negar-se a ser identificat i una per alteració de l'ordre públic. Aquestes infraccions són tramitades en base a la llei de segureta ciutadana 4/2015. I tipificades com infraccions greus amb un import comprès entre 601 i 30.000€.
En el període d'alarma, els agents ha dut a terme 120 controls de vigilància, en els quals han identificat 820 persones i 580 vehicles.

Els agents rurals per la seva banda han denunciat a 6 persones que estaven practicant escalada al municipi de Fígols i Alinyà aquest dijous, en ple període de confinament. El cos de vigilància els ha interposat sis denúncies, una per a cada escalador, per haver infringit les restriccions previstes en el Decret 463/2020 d'estat d'alarma, on s’estipula que queden prohibides les activitats a l'aire lliure.

Parlen al vídeo: JORDI FÀBREGA, ALCALDE DE LA SEU D’URGELL