La CUP de la Seu d'Urgell ha insistit a prendre noves mesures socials per fer front a la crisi derivada de l'estat l'alarma pel coronavirus. Han assenyalat que les mesures són urgents i han proposat actuacions en dues qüestions concretes: pagament de lloguers i assessorament laboral.
Per una banda, han sol·licitat que l'ajuntament intervingui en el pagament del lloguer d'habitatges a través de tres accions:

Per altra banda, subratllen que hi ha molta incertesa entre els treballadors i treballadores, pel que consideren necessari l'assessorament laboral i sindical, i també als autònoms. Una actuació que demanen a l'àrea de promció econòmica de l'ajuntament.

Pel que fa a qüestions sanitàries, la CUP va proposar la setmana passada a l'equip de govern de l'Ajuntament de la Seu i al patronat de la Fundació Sant Hospital sol•licita ajuda de la brigada de sanitaris cubans que estan treballant de forma solidària a Andorra contra la crisi de LA COVID-19. Aquesta setmana, ha demanat al Departament Salut accelerar la petició d'un equip mèdic especialitzat. A més, el grup municipal ha traslladat la necessitat de sol·licitar una brigada mèdica que pugui donar resposta a la resta del territori català o allà on més es requereixi.

Parlen al vídeo: BERNAT LAVAQUIOL, REGIDOR CUP LA SEU