L'Hotel Terminus de Puigcerdà és l'únic hotel del Pirineu que pot obrir aquests dies. En plena crisi del coronavirus, el govern espanyol ha autoritzat alguns establiments catalans perquè obrin durant l'estat d'alarma per tal d'atendre els treballadors dels serveis essencials. Parlem de transportistes de mercaderies, sanitaris o policies. A banda d'atendre aquests casos, els hotels romandran tancats al públic.
Els transportistes de mercaderies podran fer ús dels serveis de restauració o lavabo dels hotels, encara que no s'hi allotgin, segons l'ordre ministerial, que seguirà vigent fins a la finalització de l'estat d'alarma o fins que "hi hagi circumstàncies" en justifiquin una de nova. L'ordre també emplaça els establiments a prendre les mesures necessàries per evitar més contagis del coronavirus.
En total hi ha 17 hotels catalans que poden obrir amb aquesta finalitat, cinc dels quals a les comarques gironines. Lleida és l'única província que no té cap establiment disponible per al col·lectiu de treballadors essencials.
L'Hotel Terminus té dos estrelles, disposa de 24 habitacions i està situat a la plaça de l'estació de la capital ceretana, a tocar de l'estació de tren. Va obrir les seves portes el 1920 i va reformar-se fa uns anys.