L’Hospital de La Seu d’Urgell ha donat la primera alta a un pacient afectat per coronavirus. En destaca el fet, i també l’edat del malalt. Té 93 anys i és un veí de la ciutat.
El padrí ha estat aïllat a planta durant cinc dies per infecció i insuficiència respiratòria. Aquest dimarts ha sortit del centre hospitalari pel seu propi peu, seguint totes les mesures de prevenció. El personal del centre hospitalari ha celebrat aquest fet, i han enviat un missatge esperançador dient “ens en sortirem”.
L’home pot continuar sent portador del virus, tot i haver rebut l’alta segons han explicat fonts del centre. El protocol és diferent per a un pacient que torna al seu domicili i conviurà amb les mateixes persones que presentaven símptomes, pel que diuen que no és necessari un negatiu en la prova. Han subratllat però, que tota la família haurà d’estar en aïllament.
En les darreres informacions, hi ha 5 pacients ingressats per COVID19 a l’hospital de La Seu d’Urgell. És el centre mèdic amb menys casos del Pirineu. Un pacient jove ha estat traslladat a Lleida per empitjorament. També hi ha 88 casos en aïllament a les seves llars a la capital alt urgellenca, dels que 20 són confirmats.