Ja es coneixen els tres finalistes que opten a convertir-se en el Cerdà de l'Any 2019. D'entre la trentena de propostes rebudes, el jurat ha designat el doctor Enric Subirats, la mestra i activista cultural de l’Alta Cerdanya Monique Guerrero i la nova Colla Castellera de Cerdanya. Els tres formen part d'àmbits diferents però tots han destacat per la promoció dels valors o l'altruisme a la comarca.

En el cas de Subirats, és un metge format a l’Hospital de la Creu Roja de Barcelona, el qual ha dedicat part de la seva vida professional a la medicina de muntanya i ha estat metge a les estacions d’esquí alpí. Monique Guerrero és mestra i, gràcies a la seva formació i per voluntat personal, ha estat durant anys responsable pedagògica i administradora d’una escola i paral·lelament va treballar com a experta amb alumnes de Cerdanya amb dificultats. Pel que fa a la Colla Castellera de Cerdanya, ha estat capaç d'aglutinar en poc més d’un any més d'un centenar de persones provinents de tota la vall en una activitat d’integració social i cultural.
Les votacions per decidir quin dels tres finalistes guanya el certamen es faran exclusivament a la web www.ieceretans.org fins al 20 d'abril.

El 50% de la votació serà popular i l’altre 50% del jurat, format per 16 persones, que escollirà el seu guanyador-a quan es pugui reunir.
La celebració del Cerdà de l'Any havia de tenir lloc el 26 d'abril a Bolvir però, degut a la situació actual, l'institut d'Estudis Ceretans encara no ha designat una nova data. Confia, però, que pugui ser aviat.

Parlen al vídeo: MARIA TERESA LICCIARDI, COORDINADORA CERDÀ DE L'ANY