L'empresa elèctrica PEUSA destina 50.000 euros a posar en marxa accions concretes de suport a persones en situació de vulnerabilitat a causa de la crisi pel coronavirus. L'aportació servirà per cobrir els rebuts de subministrament energètic de les llars, sigui llum o gas. També cobrirà les necessitats bàsiques de les persones que vegin afectada la seva economia familiar durant l'estat d'alarma. El suport econòmic es posa a disposició de tots els clients i els residents a l'Alt Urgell, ja sigui perquè no poden fer front als rebuts dels subministraments energètics o bé perquè es troben en situació de precarietat.
El Consorci d'Atenció a les Persones de l'Alt Urgell (CAPAU) gestionarà l'ajut. Un dels valors de PEUSA és el compromís social, expliquen que per això, ja fa anys que l’empresa col•labora activament amb el CAPAU.
El director general de PEUSA, Marcel Dorna, ha assenyalat que contemplen ampliar aquesta xifra o iniciar noves accions si fos necessari en aquesta situació de crisi.
Pensant amb els clients, l'empresa també ha pres altres decisions. En aquest cas, ofereix als seus clients autònoms i empreses la possibilitat de reduir la potència contractada durant un període de temps determinat.
La mesura està pensada per a casos en què l'activitat productiva i econòmica disminueici i, per tant, en què es justifica la rebaixa. Un cop es retorni a la normalitat, es podrà recuperar la potència inicial i sense cap cost addicional per al client. La Hidroelèctrica del Valira assumirà el dret d'accés per tornar a augmentar la potència xifrada en 19,70 € per kW/ h per als subministraments de fins a 15KW de potència contractada.