Des de l’inici de la declaració de l’estat d’alarma, s'han intensificat els controls a la xarxa viària per evitar desplaçaments innecessaris. A Puigcerdà, la Policia Local està portant a terme controls als accessos de la població, sobretot durant els divendres a la tarda, quan acostumaven a arribar els segons residents.

El total, la Policia local puigcerdanenca ha fet 376 controls. D’aquests, 197 han estat a vehicles i 179 a vianants. Arrel d’aquests controls, s’han aixecat 14 actes de denúncia per incompliment de les restriccions a la mobilitat. En tres ocasions, han estat multes per reincidència.

Des de l’Ajuntament de Puigcerdà han insistit novament en la necessitat del confinament, en la importància de minimitzar els desplaçaments i de seguir les recomanacions i directrius que marquen els organismes oficials.

Per altra banda, recordem que des del passat 17 de març i mentre duri l’estat d’alarma, s’ha restablert el control de les fronteres terrestres d’Espanya amb França i Portugal per frenar el covid-19. Així, doncs, agents de la Policia Nacional controle l’entrada de vehicles a la frontera de Puigcerdà amb l’Alta Cerdanya. Només poden entrar ciutadans amb nacionalitat espanyola i residents i treballadors transfronterers. La mesura no afecta al transport de mercaderies ni tampoc a aquelles persones de l’Alta Cerdanya o el Capcir que es dirigeixin a l’hospital de Cerdanya, ja que recordem es tracta d’un centre sanitari transfronterer.