Amb l'estat d'alarma per la COVID-19, l'Ajuntament d'Oliana ha habilitat un servei d'assessorament psicològic gratuït. Una psicòloga professional atén digitalment els veïns i veïnes que presentin malestar emocional a causa de la crisi sanitària. Amb un màxim de 4 sessions d'una durada de 30 minuts cadascuna, s'ofereixen eines per afrontar el confinament.

La psicòloga explica que cal centrar-se en el present, així com trobar espais de relaxació. Assenyala que tot i haver-hi una part negativa, cal centrar-se a cercar el cantó positiu de la situació.

També aconsella establir una rutina perquè ens proporciona seguretat, i precisa que ha de ser flexible.
En aquesta mateixa línia, L'Ajuntament de la Seu d'Urgell i el Consorci d'Atenció a les Persones de l'Alt Urgell (CAPAU) han posat en marxa aquest dilluns una xarxa telefònica de suport psicològic per a qualsevol persona de la comarca. El servei l'ofereixen 15 psicòlegs i treballadors socials de manera voluntària. Està obert a tothom que ho necessiti i en particular pensat per a persones grans que viuen soles.

TELÈFON CONTACTE: 973 355 605
CORREU DE CONTACTE: xènia.psicologia@gmail.com

Parlen al vídeo: XÈNIA RODRÍGUEZ, PSICÒLOGA