El Consell Comarcal de l’Alt Urgell, a través de l’empresa pública IAUSA, dóna els queviures dels menjadors escolars al Centre de Distribució i Repartiment del Banc d’Aliments a l’Alt Urgell. Es tracta d’una acció per fer front a les necessitats socials dels veïns i veïnes de la comarca arran de la crisi del coronavirus.
La primera entrega de menjar es va dur a terme el 16 de març. La donació va consistir en cinc caixes de taronges i una caixa de pomes, aliments que es podien malmetre durant els primers quinze dies. Provenien de la cuina del menjador de l’Institut Joan Brudieu. L’acció es va portar a terme en coordinació amb el Consorci d’Atenció a les Persones de l’Alt Urgell (CAPAU).
El 26 de març, es van repartir 156 kg de fruita i verdura (patates, cebes, taronges i kiwis) en bon estat procedents de la cuina del menjador de l’escola Albert Vives.
Aquesta setmana es farà la darrera donació de fruita i verdura que queda en el rebost de la cuina del menjador de l’Institut Joan Brudieu i en el rebost de la cuina del menjador de l’escola Pau Claris.
En aquest període d’alarma, IAUSA ha cedit dos vehicles per al trasllat dels avis des de la Fundació Sant Hospital al Seminari, a més de transportar-hi material. En aquest sentit, s’encarrega del transport del menjar des de la cuina de la Fundació Sant Hospital fins al Seminari. D’aquesta manera, es garanteix que els vint usuaris i els cinc professionals que els atenen puguin fer els àpats en les millors condicions.