La crisi sanitària del coronavirus ha obligat a modificar les agendes socials, culturals i esportives. Un dels actes culturals de Cerdanya amb més participació són els Jocs Florals. En un comunicat, l'ajuntament d'Alp ha anunciat que queda ajornat l'acte de proclamació dels guanyadors que, com sempre, es celebra el dia de Sant Jordi al vespre al Palau d'Esports i Congressos de la localitat.

Malgrat no tenir encara una data fixada per l'acte, des del consistori han volgut fer una crida a la participació. Animen a petits i grans a aprofitar aquests dies de confinament per escriure prosa o poesia i presentar les seves obres al certamen literari. De fet, ha prorrogat el termini per fer arribar els treballs fins que s'acabi el confinament. Aquests s'hauran d'enviar al correu electrònic: jocsfloralscerdanya@gmail.com.

En la passada edició, la 36a, el certamen va batre rècord de participació, amb gairebé 600 obres. Moltes escoles de la Baixa Cerdanya hi participen i, des de fa menys temps, també les de l'Alta Cerdanya. L'acte de proclamació dels guanyador també compta amb música i ball.