Tremp fa una crida a la fabricació de mascaretes per protecció contra el Covid-19. Una iniciativa que de moment compta amb diverses persones que les elaboren i ja se n’ha fet unes 200. Des del consistori es coordina el repartiment de material a les cases on les voluntàries les fabriquen, la recollida i la higienització per tal de distribuir-les després.

El fet de centralitzar l’organització en una sola persona és perquè s’evita que molta gent surti de casa i s’assegura que totes passin els controls sanitaris pertinents. També des de l’ajuntament es coordina la distribució a través d’una llista de prioritats.

A aquestes primeres 200 mascaretes se n’hi sumaran 200 més que estan en procés i està previst la compra de més roba de cotó a mesura que en vagin fent falta.

Parlen al vídeo: MARIA PILAR CASES, ALCALDESSA DE TREMP