El Servei de Neteja de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell ha iniciat aquest dimecres la desinfecció de bancs per seure, baranes i papereres de la ciutat amb l'objectiu d'eliminar la presència del coronavirus en aquest mobiliari urbà.
A més, de la neteja que es fa periòdicament amb detergents tensioactius habituals en aquests elements, també es desinfectarà amb productes viricides. Aquesta acció segueix la recomanació del Departament de Salut pel que fa a la neteja i desinfecció d'espais i instal•lacions de concurrència pública, on pugui haver-hi més contacte amb les mans, davant del fet que els coronavirus tenen una supervivència entre 2 hores i nou dies.
Aquells elements desinfectats s'hi posaran etiquetes informatives. No es desinfectaran elements que normalment no es toquen amb les mans com façanes, fanals, arbres i senyals de trànsit.
Per evitar riscos innecessaris, el consistori ha tancat l'ascensor del Parc del Segre i diferents parcs del municipi com el Parc del Valira i els parcs infantils.
Per la seva part, la Mancomunitat d'Escombraries de l'Urgellet va realitzar a finals de la setmana passada una desinfecció dels contenidors de la capital alt urgellenca. Aquesta setmana la desinfecció s'està duent a terme als contenidors de la resta de municipis que formen part d'aquesta mancomunitat. Quan finalitzi, retornarà a la Seu d'Urgell per desinfectar novament els contenidors de la ciutat.