Aquest dies de confinament poden ser especialment complicats per aquelles dones que pateixen violència masclista a casa, ja que el fet de conviure amb l'agressor augmenta el risc de patir una situació violenta. Per aquest motiu, el Servei d'Informació i Atenció a les Dones del Consell Comarcal de Cerdanya segueix treballant per evitar possibles agressions. Ha establert un seguiment telefònic a les usuàries on també se'ls ofereix atenció psicològica.

Des dels Serveis Socials de Cerdanya també han fet difusió de la campanya que l’Institut Català de les Dones ha posat en marxa després de decretar-se l’estat d’alarma i que consisteix en comptar amb el suport dels comerços.

Aquelles dones que ho necessitin, poden trucar al telèfon de Serveis Socials 972 14 13 13, per correu electrònic a siad@cerdanya.org o per whatsapp al telèfon 621 22 84 99 de dilluns a divendres de 9h a 15h. Fora d’aquest horari es pot trucar a la línia 900 900 120, el telèfon d’atenció contra les violències masclistes operatiu les 24h del dia.
El Servei d'Informació i Atenció a les Dones és un servei gratuït i confidencial que informa, assessora i orienta sobre tots aquells temes, serveis i recursos d'interès per a les dones de la comarca i amb una especial atenció a les víctimes de violència masclista.

Parlen al vídeo: LAURA DAFIS, RESPONSABLE SIAD CC CERDANYA