Les obres del túnel de Tresponts no s'han aturat. Els operaris, de moment, continuen treballant a la infraestructura. Així ho ha assegurat l'alcalde d'Organyà, Celestí Vilà. Segons ha pogut saber Pirineus TV, l'empresa que gestiona l'obra no vol aturar l'execució, i el govern espanyol ho permet. En un punt del decret aprovat dilluns, l'executiu espanyol deixa marge a les grans empreses per decidir si aturen o no els treballs.
Davant la crisi del coronavirus, aquest dimecres, han quedat oficialment suspesos els contractes d'obres i serveis encarregats per la Generalitat de Catalunya o el sector públic, llevat dels que es considerin d'emergència o estratègics.
També queden suspeses les obres que havien de començar pròximament entre les quals hi ha a l'Alt Urgell, la millora de la carretera C-462 entre Adraén i l'encreuament d'Ortedó.
Per la seva banda ha quedat aturada la construcció del nou Centre d'atenció Primària de La Seu d'Urgell. Sense cap decret que ho ordenés, aquest dilluns els treballs s'han aturat. Segons informa el diari Segre, la constructora tenia problemes per desplaçar els treballadors i per la seva manutenció atès que els establiments de restauració estan tancats. La millora de l'accés de Castellciutat pel Camí de Sant Isidre també està aturada en aquest cas des de divendres.
L’ajuntament de la capital de l’Alt Urgell va decretar la setmana passada suspendre els terminis d'execució de les obres de promoció privada i municipal. El consistori establir que els treballs podran continuar sempre que es garanteixin les mesures de protecció bàsiques per evitar la propagació per contagi consistents en la separació entre persones, higiene, restriccions en els desplaçaments i d'altres que incideixen en tots els aspectes de l'activitat econòmica.