Des del camp de les arts plàstiques i la poesia han sorgit més iniciatives a l'Alt Urgell per fer amè el confinament. L'artista urgellenc Perico Pastor ha creat 7 dibuixos amb la voluntat d'acompanyar la població durant els dies de confinament. Són una aportació totalment altruista vers la ciutadania urgellenca. Les làmines recreen situacions quotidianes que es viuen a les llars durant la quarantena.
Els dibuixos es difonen a través de les xarxes socials municipals, amb les etiquetes #joemquedoacasa i #joemquedoacasaambPericoPastor.
En l'entrega d'aquest dimecres, l'artista convida als urgellencs i urgellenques a posar-se davant dels fogons i fer una truita.
Per la seva banda, el Poeta i narrador, Joan Graell, recita poemes de temàtica diversa. Es poden trobar a les seves xarxes socials. El fil conductor dels poemes escollits és l'estil tel·lúric, la força poètica de la paraula. També el mite és un eix vertebrador.

Entre els poemes que recita, vol garantir paritat de gènere, malgrat que hi ha menys dones poetes que homes. Amb aquesta acció, Graell busca que l'oïdor no es quedi indiferent després d'escoltar-lo.

Parlen al vídeo: JOAN GRAELL, POETA I NARRADOR