La comunitat maker de l'Alt Urgell elabora peces amb impressores 3D que puguin ser d'utilitat al personal de la Fundació Sant Hospital de La Seu d'Urgell. Aquest dilluns han fet la primera entrega d'una seixantena de tiradors de portes, per evitar que s'hagin d'obrir i tancar les portes amb les mans.

Per aquest dimecres tenen previst entregar al centre hospitalari quaranta màscares de protecció facial per atendre els pacients.
Una desena de persones col•laboren en la iniciativa amb la coordinació del professor de tecnologia de l'institut La Valira de la capital alt urgellenca, Marc Llovera. Llovera ha deixat clar que no imprimeixen cap peça el material del qual no està homologat. Per això, una vegada estigui validat oficialment el prototip d'una peça pels respiradors, no descarta fer aquestes peces.

Els makers expliquen que aquesta és la seva petita aportació de "plàstic" per fer front a la crisi del coronavirus.
Hi ha altres iniciatives solidàries a La Seu d'Urgell en aquest context, una seixantena de persones han confeccionat 1.670 mascaretes. El material és cotó, de roba donada de forma altruista i que s'ha rentat amb lleixiu a 60 graus. Una part del cost dels elements de subjecció l'assumeix l'ajuntament de la ciutat.
L'empresa d'inserció nougrapats s'ha encarregat de l'esterilització de les mascaretes confeccionades. Està previst que es distribueixin aquest dimecres al sector del comerç, la restauració a domicili i empreses de productes de primera necessitat.

Parlen al vídeo: JORDI FÀBREGA, ALCALDE DE LA SEU D’URGELL