Com que aquests dies no poden sortir de casa, la Carlota i la Júlia han decidit pintar aquest arc de Sant Martí i penjar-lo al balcó. Elles, com altres infants de diferents parts del món, han volgut sumar-se a aquesta iniciativa, que va sorgir a Itàlia just després de decretar-se l'estat d'alarma per la situació del nou coronavirus.
Des del Servei d'Intervenció Socioeducativa de Cerdanya han fet una crida als nens i nenes de la comarca perquè comparteixin els seus arcs de Sant Martí als balcons, finestres i terrasses i, així, omplir els carrers de color durant aquests dies especialment difícils per a ells.

Els arcs de Sant Martí volen recordar que després de la tempesta sempre torna la calma, un missatge d'optimisme que es vol llançar davant la pandèmia del Covid-19. Els cartells es poden acompanyar de missatges d'ànim. Els més habituals són 'Tot anirà bé' o 'Jo em quedo a casa'.
Des de Serveis Socials han avançat que aniran proporcionant material i iniciatives perquè les famílies puguin fer a casa durant els dies que duri el confinament.

Des de l'ens cerdà han animat, doncs, als infants i famílies a compartir els seus treballs a les xarxes socials i a etiquetar el Consell comarcal de Cerdanya a fotografia.

Parlen al vídeo: MARTA ORTIZ, SERVEI INTERVENCIÓ SOCIOEDUCATIVA CERDANYA