Diversos ajuntaments de l'Alt Urgell s'han adherit al manifest unitari per demanar un "confinament efectiu" de Catalunya. El document ha estat elaborat conjuntament per les tres principals entitats municipalistes: l'Associació Catalana de Municipis (ACM), la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) i l'Associació de Micropobles de Catalunya (AMC).
Gairebé tots els consistoris catalans entre ells el de La Seu d'Urgell, Oliana, Organyà, Coll de Nargó volen transmetre un missatge d'"unitat i reivindicació del món local davant de la pandèmia global". Reclamen al govern espanyol que apliqui de manera immediata el confinament de Catalunya per aturar la propagació del coronavirus. Assenyalen que la prioritat és tallar de manera efectiva la cadena de transmissió del virus pel qual reivindiquen un confinament més estricte, així que tothom es quedi a casa a excepció dels treballadors dels serveis establerts com a essencials.
Els ajuntaments, a més, demanen infraestructures sanitàries i ajuts als treballadors i famílies més vulnerables.
Les entitats posen el focus en "facilitar les condicions als ens locals perquè puguin fer front a aquest moment d'emergència i treballar per superar la situació des de la proximitat i el coneixement local". Aíxi, es demana que els ajuntaments puguin "disposar del superàvit generat el 2019 per al que necessitin; que es flexibilitzi la regla de la despesa, que s'elimini la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local (LRSAL), que limita l'autonomia local, i que es garanteixin aportacions de les administracions supramunicipals i europees cap al món local per donar resposta a les necessitats actuals i futures".
Els batlles alt urgellencs també han manifestat el suport a les mesures aplicades i les demandes plantejades pel president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, contra el coronavirus.