El Consell Comarcal de Cerdanya ha repartit als ajuntaments un total de 214 targetes moneder que el departament d'Ensenyament està lliurant a les famílies que tenen beca menjador. Ara, cada consistori decidirà com les fa arribar als pares i mares perquè les puguin començar a utilitzar. De fet, alguns ajuntaments com el d'Alp ja les han lliurat aquest dimarts porta a porta i, els que encara no ho han fet, ho faran entre aquest dimecres i dijous.
Amb aquestes targetes, les famílies beneficiàries poden continuar disposant d'aquesta subvenció, malgrat que les escoles estan tancades com a mesura preventiva per evitar la propagació del coronavirus. La càrrega inicial d'aquestes targetes és de 40 euros, quatre euros per infant i dia, que es podran gastar exclusivament en establiments d'alimentació.
Des de l'ens cerdà han explicat que aquest import correspon als dies de confinament que hi ha hagut fins ara i han demanat a les famílies que les conservin per si la situació s'allarga i cal recarregar-les. 
En total, a Catalunya es repartiran 144.000 targetes amb una primera inversió de 6 milions d'euros.