L'ajuntament de La Seu d'Urgell habilitarà partides pressupostàries extraordinàries de suport a les empreses i els autònoms de la ciutat. Aquest suport econòmic complementarà els ajuts que faciliten la Generalitat de Catalunya i el govern espanyol.
Aquesta decisió s'emmarca en el primer paquet de mesures econòmiques anunciades pel consistori alt urgellenc per fer front a la crisi del coronvirus .
S'ha anunciat que queden suspeses les llicències d'ocupació de via pública fins a nova ordre. Pel que no es liquidaran les taxes corresponents a les llicències de terrasses, parades de mercat i altres ocupacions de l'espai urbà que no hagin pogut exercir la seva activitat. Així mateix, el consistori no cobrarà les quotes dels serveis municipals com són la llar d'infants ni les escoles municipals mentre romanguin tancades. Ha ampliat els terminis de pagament de rebuts municipals que no es puguin fer efectius. I, manté les ràtios de pagament de factures als proveïdors de l'ajuntament.
A més, estudia quines mesures de suport aplicarà al pagament de lloguers de locals obligats a tancar, com també de lloguers en famílies en risc. En aquest sentit, l'equip de govern s'ha mostrat favorable a la moratòria en el pagament dels lloguers.
Les mesures de caràcter econòmic arriben després d'adoptar mesures preventives i sanitàries per fer compatible l'obligat aïllament social amb la garantia dels serveis públics essencials. Com també de les necessitats socials de la població més vulnerable.