Aquest dilluns ha començat el repartiment de les targetes moneder a l'Alt Urgell. Beneficiaran 328 famílies que són receptores dels serveis d'intervenció socioeducativa amb servei d'àpat i usuaris del servei de menjador, sempre que estiguin en seguiment de serveis socials. Es tracta d'una mesura per garantir els ajuts de menjador durant el confinament per evitar la propagació del coronavirus.
El Consell Comarcal de l'Alt Urgell amb la col•laboració dels ajuntaments ha organitzat el repartiment de les targetes per tal que al llarg d'aquesta setmana totes les famílies la rebin al seu domicili.
Es tracta de targetes VISA. Vénen carregades amb 40 euros inicials, que corresponen als primers quinze dies de confinament. Les properes recàrregues de diners es faran des de l'entitat financera directament a cada targeta. Cada família disposarà de tantes targetes com fills o filles beneficiaris tingui.
El Consell Comarcal recomana planificar bé la compra i prioritzar aliments bàsics.
Els beneficiaris hauran de guardar els tiquets de compra dels dies que l'han fet servir, quan finalitzi el període de confinament, s'han de retornar aquests tiquets. Aquesta mesura vol garantir que les famílies han adquirit aliments bàsics per als seus fills i filles.
Un 75% de les targetes prepagament es reparteixen a la Seu d'Urgell, i la resta entre els altres municipis alt urgellencs. Les targetes també es distribueixen a Prullans i Montellà i Martinet, dos municipis de la Cerdanya.
Complementant les targetes moneder, El Consell Comarcal de l'Alt Urgell i el Centre d'Atenció a les Persones de l'Alt Urgell també han acordat fer arribar aliments a les famílies més vulnerables, les quals seguiran percebent aquest sistema acordat fins a final del confinament.