La Fundació Sant Hospital de La Seu d'Urgell ha traslladat 18 persones usuàries del centre de gent gran a l'edifici del Seminari com a mesura de prevenció del coronavirus.
Les persones traslladades són membres de la residència assistida i de la unitat sociosanitària de la Fundació Sant Hospital de la ciutat. S'han instal•lat a la tercera planta de l'edifici del Seminari Conciliar, un espai que ha cedit el Bisbat d'Urgell.
D'aquesta manera es vol minimitzar el risc de contagi per coronavirus d'aquest grup de persones més vulnerables. També ampliar els espais del Sant Hospital per si es necessités per atendre als possibles malalts pel covid-19.
Aquesta actuació forma part de la segona fase del Pla de Contingència que s'ha programat al centre hospitalari de La Seu d'Urgell. La segona fase del pla preveu arribar fins a 50 llits per a aguts, és a dir, per atendre pacients de coronavirus positius i habilitar tres llits d'unitat de cures intensives.
Davant d'aquest trasllat, la fundació Sant Hospital a través de Twitter ha demanat als veïns i veïnes si els podien facilitar baranes pels llits que s'habiliten al seminari.
L’alcalde alt urgellenc, Jordi Fàbrega, ha manifestat que aquesta prevenció és necessària i que cal estar preparats tot i que espera que no s'hagin d'utilitzar. Així mateix, el batlle ha agraït al Bisbat d’Urgell la seva col·laboració per la cessió d’aquesta planta de l’edifici del Seminari. També ha donat les gràcies als professionals sanitaris.